Špagety ala mája :)

Bio těstoviny z černých fazolí s vysokým obsahem bílkovin a nízkým GI (glykemický index), bez lepku a laktózy s brokolicí a omáčkou z kysané smetany s tuňákem. Doporučuji jako zdravou variantu večeře, nebo obědu :) 

Ingredience: 

  • Fazolové špagety 60g (suchý stav)
  • 1/2 Brokolice 
  • 1 ks zakysaná smetana 12% 
  • 150g tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 menší rajče
  • sůl, pepř
  • lžička olivového oleje
  • citrónová šťáva
  • hrst bazalky
  • plátek sýra do 30%

Postup:

Špagety uvař dle návodu. 

Dej vařit brokolici do osolené  vroucí vody, krátce povař do poloměkka. 

Rozmixuj rajče, přidej zakysanou smetanu, tuňáka ve vlastní šťávě, nasekanou hrst bazalky, sůl, pepř a citrónovou šťávu. 

Vzniklou omáčku dej na talíř, na ni polož hrst špaget, dozdob brokolicí a sýrem.

Dobrou chuť :)