Květáková pizza s rajčatovou omáčkou

Květáková pizza s rajčatovou omáčkou

🍕Oblíbenou pizzu si můžete dopřát, i když se vyhýbáte lepku nebo sacharidům. Vyzkoušejte výbornou variaci, kde klasické těsto nahrazuje pečená placka z květáku. Lehké jídlo, které se hodí jako večeře, si můžete obložit podle své chuti ☺️✳️

🍕SUROVINY (5 PORCÍ)
Těsto:
-střední květák
- 3ks vejce
-lžíce olivového oleje
-lžička sušeného oregana
-špetka soli
-2 lžíce lněného semínka

Omáčka:
- lžíce olivového oleje
- půl cibule
-400g (1 plechovka) konzervovaných rajčat
- lžička oregana
- lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř

🍕Troubu předehřejte na 190 °C. Květák umyjte, rozdělte na růžičky a uvařte doměkka v hrnci s vodou. Vodu slijte, květák vyždímejte, přemístěte do mixéru a rozmixujte. Následně přidejte všechny ostatní ingredience na těsto a mixujte, dokud se směs nespojí.

🍕Směs klaďte pomocí lžičky na plech vyložený pečicím papírem. Ze směsi budou cca 4 menší pizzy. Na lžíci olivového oleje zpěňte najemno nakrájenou cibulku. Poté přidejte protlak a opékejte 2 minuty. Přidejte rajčata nakrájená na menší kousky a nechte omáčku 5 minut provařit. Omáčku dochuťte solí, pepřem a oreganem

🍕Omáčku rovnoměrně natřete na pizzy a pečte při 180-190 °C cca 20 minut. Pizzy vyndejte z trouby a navrstvěte na ně libovolné suroviny a poté dejte na dalších 10 minut do trouby.

NOVĚ V JÍDELNÍČKU :)